Butik 13

011/361-91-32
064/8005-382
office@butik13.com

Porucite online
 

Šta se sme, a šta ne u odevanju!

Većina žena verovatno zna neka osnovna pravila kada je u pitanju odabir garderobe i kombinovanje odevnih predmeta. Na primer, znamo da je dozvoljeno nositi maksimalno tri različite boje u jednoj kombinaciji; da u modi važi izreka „manje je više“ tj. da ne treba preterivati sa detaljima i dodacima; kada želimo da kombinujemo dezene trebalo bi voditi računa o tome da se spajaju iste boje, manje i veće šare, maksimum dva-tri različita dezena,...

Osim toga, da biste imale besprekoran styling u svakoj prilici – vodite se ovim modnim pravilima oblačenja i ne rizikujte da izgledate vulgarno ili smešno!

Birajte neutralne boje – sa njima ne možete pogrešiti. Bela, bež i pastelne boje neće izaći iz mode kada je ženska garderoba u pitanju, a uklopićete ih lako sa jarkim bojama.


* Na sakoima srednje dugme uvek mora biti zakopčano, dok se poslednje dugme nikad ne zakopčava! Zakopčavanje prvog dugmeta prepušteno je vašem izboru. U neformalnim prilikama, dozvoljeno je da ne zakopčavate dugmad.


*  Na ženskoj košulji ili kada nosite bluze nije dozvoljeno da budu otkopčana više od dva dugmeta.


*  Što se tiče nakita, uparite minđuše sa narukvicom ili ogrlicu sa prstenom. Nikako nemojte nositi sav nakit odjednom.


* Da ne biste izgledale vulgarno, istaknite samo jedan atribut na svom telu. Duboki dekolte u kombinaciji sa kratkom suknjom je UVEK neprikladan izbor! Dakle, odaberite da pokažite ili noge ili grudi. Kada birate bluzu za posao, pazite da dekolte ne bude veći od 10 cm gledajući od ključne kosti.


* Za dobar stil nije bitna ni marka ni brend ni logo ukoliko ste odabrali kvalitetan materijal odeće! Prirodni materijali poput kože, krzna, svile, pamuka, kašmira, lana, viskoze i drugih ne samo da su prijatni za nošenje, već i garderoba napravljena od ovih materijala duže traje, naravno ukoliko se pravilno održava!


*  Kada uvučete košulju u pantalone ili farmerke, obavezno stavite i kaiš! Takođe, bitno pravilo je da kaiš uparite sa cipelama u istoj boji ukoliko želite da izgledate otmenije!


*  Ako nosite kardigan ili kraći džemper sa farmerkama, nije ukusno da se vidi gola koža, pa je bolje da obučete majicu ispod.


*  Za posao birajte bluze koje prekrivaju ramena.


Pre svega, za dobar utisak bitan je vaš stav i samopouzdanje, kao i odabir odeće koja je u skladu sa vašom građom. Sigurno nećete znati da iznesete garderobu koja vam ne stoji lepo i za koju ni sami niste sigurni da je dobar izbor! Butik 13 nudi vam različite modele najkvalitetnije ženske odeće, te smo sigurni da ćete ovde naći garderobu po svom ukusu i meri!

Piše: Biljana Radojčić

 

Komentari:

Bulevar kralja Aleksandra 38
(preko puta crkve Sv. Marka)

Telefon: 011/749-62-69
Radno vreme:
Pon-pet: 10h do 21h
Subotom: 10h do 17h

Terazije 2 ugao Sremska 1

Telefon: 011/361-91-32
011/361-91-30
Radno vreme:
Pon-sub: 09h do 21h
Nedelja: 11h do 18h

Bulevar Kralja Aleksandra 72
(preko puta Pravnog fakulteta)

Telefon: 011/40-27-396
Radno vreme:
Pon-sub: 10h do 21h
Nedelja: 10h do 17h

Butik13 na Facebook-u Butik13 na Instagram-u Kontaktirajte nas

© 2007-2015 Butik 13. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory Salata Recepti