Butik 13

011/361-91-32
064/8005-382
office@butik13.com

Porucite online
 

Omiljeni komadi poslovnog stila – sakoi odnosno blejzeri

U poslovnom svetu sakoi su obavezan komad garderobe, a to se sa muških prenelo i na ženske odevne komade. Ženski sakoi su uglavnom strukirani i njihov naziv je u stvari blejzer! Međutim, sako se odomaćio kao generalni naziv za gornji deo garderobe čiji kroj podrazumeva uglavnom i revere, a kopčaju se na dugmiće – ponekad jedno ponekad više njih.

Sam naziv „sako“ nastao je od engleskog imena „sack coat“ što u prevodu znači kratak kaput, te je ovaj komad garderobe jedan od onih koji u toplijim danima može zameniti i jaknu, a svakako je jedan od omiljenih u poslovnom načinu odevanja. On je i obavezan deo poslovnog dres koda određenih profesija poput vojne, konsaltinga, finansija, hotelijerstva, bankarstva, osiguranja i slično, ali u ponekim zanimanjima možete iskočiti iz strogog poslovnog stila i dozvoliti sebi nešto opušteniji tzv. casual način odevanja, koji kombinuje klasične forme uz primese neformalne odeće. Ovo posebno važi za žene kojima je dozvoljeno da eksperimentišu sa različitim dezenima i dužinama koje mogu varirati od kuka do pola butina.

Modni profesionalci se slažu da je Đorđo Armani kralj sakoa, a svi koji se razumeju u modne termine znaju da zapravo muškarci nose sakoe, dok je BLEJZER izraz za ženski sako! Ipak, nećete pogrešiti ako kažete ženski sako – ipak je to odomaćen termin za ovakvu vrstu garderobe.

Proleće je posebno pogodan period za nošenje blejzera i zato se u našoj prolećnoj kolekciji ženske garderobe sakoi obavezno nalaze u ponudi! Ove godine su to najrazličitiji što kraći što duži modeli, boje i dezeni, dugačkih ili ¾ rukava, a ovom prilikom izdvojili smo neke od najaktuelnijih komada za tekuću sezonu.

# Ženski sako jarkih boja – idealan je za dame koje su jake i više nego samouverene i koje vole da klasične odevne kombinacije začine određenim efektnim komadom poput blejzera u zelenoj, ciklama, kraljevsko plavoj ili nekoj drugoj, vama omiljenoj boji! Osim po bojama, sakoi se mogu izdvojiti i po kroju, te pojedini modeli imaju detalje poput velike mašne, lančića na rukavima,...

 

# S druge strane, za romantične i nežne dame možda je bolji izbor blejzer pastelnih nijansi, poput boje kajsije, baby roze, bež i tome sličnih varijanti. Da biste sakoima dali lični pečat, možete im dodati broš ili neki drugi detalj, a posebno je interesantan ženski sako sa printom na leđima.

 

# Za dame koje vole dezenirane stvari, tu su sakoi na pruge, cvetiće ili sa animal printom kao što je zmijski dezen, posebno popularan ove sezone, a vi odaberite dezen koji je u skladu sa vašim stilom!

 

# Ovog proleća jedan od „must have“ komada je beli ženski sako, pa se nemojte dvoumiti da nabavite jedan ovakav! Dužinu i model prilagodite svojim potrebama, a savršeno će se uklopiti u svaki styling!

 

# Dame koje vole (ili moraju) da nose strožije poslovne komade, uvek je dobar izbor crno odelo, crni ženski sako i pantalone ili teget blejzer! Ukoliko, pak, vaš poslovni dress code dozvoljava i nešto atraktivnije komade – ženski sako kojem možete da podvrnete rukave i na čijoj se drugoj strani nalaze zanimljivi detalji, idealan je izbor koji može poslužiti ne samo u poslovne, već i u privatne svrhe!

 

Sada kada znate šta je u trendu i koje sve opcije imate kada su u pitanju ženski sakoi – pravac do najbližeg Butika 13 ili nas kontaktirajte za porudžbine na kućnu adresu! Čekamo vas...

Autor teksta: Biljana Radojčić

 

Komentari:

Bulevar kralja Aleksandra 38
(preko puta crkve Sv. Marka)

Telefon: 011/749-62-69
Radno vreme:
Pon-pet: 10h do 21h
Subotom: 10h do 17h

Terazije 2 ugao Sremska 1

Telefon: 011/361-91-32
011/361-91-30
Radno vreme:
Pon-sub: 09h do 21h
Nedelja: 11h do 18h

Bulevar Kralja Aleksandra 72
(preko puta Pravnog fakulteta)

Telefon: 011/40-27-396
Radno vreme:
Pon-sub: 10h do 21h
Nedelja: 10h do 17h

Butik13 na Facebook-u Butik13 na Instagram-u Kontaktirajte nas

© 2007-2015 Butik 13. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory Salata Recepti