Butik 13

011/361-91-32
064/8005-382
office@butik13.com

Porucite online
 

5 modnih izbora za ženska poslovna odela po radnim danima

Iako je stanje u zemlji vanredno, kretanje ograničeno, okupljanja otkazana, poslovne obaveze smanjene, mnogi od nas i dalje rade kako iz poslovnih objekata, tako i od kuće. Oblačiti se moramo i svako ko drži do svoje reputacije i izgleda treba da vodi računa o tome kakav će utisak ostaviti na svoje klijente, kupce, partnere,... Ima li nešto bolje od ženskih komplet odela i poslovne odeće u kojoj ćete izgledati samouvereno, uredno, poslovno i pouzdano!

Odelo ne čini čoveka, ali mnogo toga može da kaže o njemu - ovo je činjenica, ma koliko se složili sa tim ili ne... U današnje vreme kada je estetika veoma važna i kada se mnogo računa polaže na izgled, trebalo bi da brinete o tome kako izgledate, kakav primer dajete i kakav utisak ostavljate na okolinu, posebno u poslovnom okruženju gde je veoma važan utisak vaših saradnika, kupaca, klijenata i svih onih od kojih vam posao zavisi.

Dame koje još uvek ne rade, ali imaju nameru i odlaze na razgovore za posao (ili ih obavljaju online) takođe bi trebalo da povedu računa o tome kako se pojavljuju pred potencijalnim poslodavcima, jer prvi utisak je najbitniji, a on svakako zavisi delom i od toga kako se obučete...

Žene u poslovnom okruženju potrebno je da se oblače sa ukusom i stilom, kao i u skladu sa poslovnim bontonom, posebno ako firma u kojoj radite ima određeni kodeks oblačenja. Ovo najčešće NE ZNAČI da treba da se oblačite dosadno i neatraktivno, već je poželjno da komadi koje birate budu smerni, neprovokativni, ali moderni i prilagođeni poslu kojim se bavite!

U tu svrhu mogu vam poslužiti ženska komplet odela u atraktivnim bojama proleća, pa i ona klasičnih crnih i belih varijanti ali urbanih krojeva i dezena, a možete i sami napraviti svoju kombinaciju pantalona i blejzera, koji u toplim danima možete nositi i umesto jakne. Ispod njega svakako odaberite prikladnu bluzu, a za one neformalne i casual dane možete odabrati i sportsko-elegantnu kombinaciju koju će vam obezbediti npr. majice sa printom.

Pogledajte neke od naših predloga za prolećni stil odevanja za svaki od radnih dana (bilo da odlazite na posao ili radite od kuće) kada je ženska poslovna odeća u pitanju:

# Ponedeljak – mnogima je ovaj prvi radni dan najgori, jer nakon slobodnog vikenda sačeka vas gomila nakupljenih ili nezavršenih obaveza od prošle nedelje, a tu su i nove aktivnosti... Zato za ponedeljak birajte udobnu i komfornu odeću, kako vas ništa ne bi ometalo u obavljanju poslovnih zadataka. Ipak, ne zaboravite na atraktivnost! Kombinujte pantalone različitih krojeva uz ležerne bluze ili košulje prijatnih i prirodnih materijala. Odaberite jednobojne ili dezenirane bluze, pastelnih ili jarkih boja – u skladu sa svojim stilom i afinitetima.


# Utorak – sada je već moguće da se održavaju i poslovni sastanci (uživo ili online), pa odaberite nešto formalniju garderobu za svaki slučaj. To recimo mogu biti klasične crne pantalone ravnog kroja u kombinaciji sa belom ili crnom bluzom, a preko preko nje obucite strukirani sako u nekoj jarkoj boji da razbijete monotoniju ili pak odaberite ove sezone veoma popularne zvoncare – pantalone zvonastih nogavica, a preko majice atraktivan blejzer na pruge sa 7/8 rukavima koji će dodatno začiniti vašu modnu kombinaciju.


# Sreda – sasvim je izvesno da vas očekuju posete partnera, klijenata i saradnika, kako postojećih tako i potencijalnih, pa vaš izbor mogu biti proverene modne kombinacije u crno-belim varijantama, koje će dati vašem izgledu dozu ozbiljnosti i pouzdanosti. Ipak, da vaša crno-bela kombinacija ne bude mnogo dosadna, predlažemo vam da odaberete one komade koji imaju određeni detalj ili dezen, poput crne linije ili logotipa na belom sakou, bele štrafte sa strane na crnim pantalonama, atraktivna dugmad ili nitne koje krase crni ženski sako.


# Četvrtak – moguće je takođe da imate sastanke, kako interne tako ili sa klijentima, i zato je dobro da zadržite poslovni stil i odaberete npr. žensko komplet odelo u nekoj od boja proleća. To može biti jarko narandžasto, pink ili crveno odelo, komplet pastelno plave, lila ili puder roze nijanse, kraljevsko plave ili petrolej plave boje ili pak bilo koja varijanta koju vi preferirate, a da li će pantalone biti uske i ravnog kroja ili širokih i zvono nogavica – zavisi takođe od vašeg ukusa.


# Petak – svi kojima je vikend neradan jedva čekaju da dođe ovaj dan, jer je petak obično rezervisan za opuštenu atmosferu, pa tako mnogi praktikuju i casual stil odevanja. U tu svrhu možete odabrati i sportsko-elegantnu kombinaciju koju će činiti ženske pantalone po vašoj želji i majica sa printom, logotipom vašeg omiljenog brenda ili pak nekih drugim detaljima.


Nadamo se da smo vam ovim predlozima pomogli da u vanrednoj situaciji ne razmišljate još i o tome šta ćete obući, a sve komade možete poručiti i na kućnu adresu, kako bismo postupali odgovorno, smanjili broj kontakata i izlaske sveli na minimum.

Autor teksta: Biljana Radojčić

 

Komentari:

Bulevar kralja Aleksandra 38
(preko puta crkve Sv. Marka)

Telefon: 011/749-62-69
Radno vreme:
Pon-pet: 10h do 21h
Subotom: 10h do 17h

Terazije 2 ugao Sremska 1

Telefon: 011/361-91-32
011/361-91-30
Radno vreme:
Pon-sub: 09h do 21h
Nedelja: 11h do 18h

Bulevar Kralja Aleksandra 72
(preko puta Pravnog fakulteta)

Telefon: 011/40-27-396
Radno vreme:
Pon-sub: 10h do 21h
Nedelja: 10h do 17h

Butik13 na Facebook-u Butik13 na Instagram-u Kontaktirajte nas

© 2007-2015 Butik 13. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory Salata Recepti